Onko Moissanites sertifioitu? Mikä on GRA-sertifikaatti?

Jos olet ostanut Moissanites Etsystä, Ebaysta tai Amazonista, olet kuullut tai nähnyt GRA "sertifioituja" Moissanites. Vaikka moissaniitit ovat hyvälaatuisia jalokiviä, ne eivät ole timantteja. Timanteilla on useita erilaisia ​​todistuksia tai luokitteluraportteja, jotka ovat akkreditoitujen gemologisten laboratorioiden myöntämiä. Ei ole olemassa laitosta, joka tarkastaa mitään moissaniteista.

Tyypillisesti riippumattomat jalokivilaboratoriot tarkastavat ja luokittelevat sertifioidut jalokivet. Gemologi tutkii jalokiven painon, värin, kirkkauden ja yleisen laadun käyttämällä uusinta tekniikkaa ennen luokittelua alan standardien perusteella. Nämä tiedot näkyvät sitten todistuksessa, joka myönnetään tarkastusprosessin päätyttyä.

GRA-sertifioituja Moissaniteja ei tarkasteta. Itse asiassa GRA ei ole jalokivilaboratorio. Mikään laitos ei tarkastaisi tämän sertifikaatin mukana tulevaa Moissanitea. GRA-sertifikaatit on esipainettu ja lähetetään yleensä aitouskorteilla, jotka Alibaban kauppayhtiöt ostavat ja jotka on varustettu tarkistusnumeroilla. Nämä numerot on useimmiten painettu pieneen tarraan ja kiinnitetty uudelleen suljettavaan pussiin, johon kivi on pakattu. Kontrollinumerot ovat tietokannassa, ja ne tunnistetaan yhdellä GRA:n verkkosivustoista, kun tarkistat sen. On kuitenkin tärkeää huomata, että GRA-sivustoista on useita versioita, ja saamaasi kontrollinumeroa ei välttämättä tunnisteta muilla GRA-sivustoilla.

Monet myyjät käyttävät edelleen GRA-sertifikaattia Moissanite-tuotteissaan. On tärkeää ymmärtää, että nämä markkinat on perustettu jäljittelemään timanttia, joten toimittajat käyttävät samanlaisia ​​väriluokitus- ja sertifiointimenetelmiä kuin IGI:n tai GIA:n kaltaiset organisaatiot. On tärkeää huomata, että Moissanites, joilla on GRA-sertifikaatti, eivät välttämättä ole väärennettyjä. Kivi voi olla aitoa moissaniittia, mutta todistuksessa olevat tiedot ovat ehdottomasti vääriä. Jos ostit GRA Moissaniten ja haluat saada sen luokiteltuja ja sertifioituja, saatat haluta lähettää kiven hyvämaineiseen jalokivilaboratorioon, kuten IGI tai GIA. Nämä laboratoriot voivat arvioida Moissanitesi värin, karaattipainon ja leikkauksen perusteella, vaikka ne eivät määrittäisi Moissanitelle selkeysluokkaa.


Takaisin blogiin
1 / 3