Moissanite ja muut laboratoriossa luodut helmet

Miten moissaniittia verrataan muihin laboratoriossa luotuihin jalokiviin, kuten kuutioon zirkoniumoksidiin ja laboratoriossa kasvatettuihin timantteihin.

Laboratoriossa luodut jalokivet, kuten moissaniitti, kuutiozirkonia ja laboratoriossa kasvatetut timantit, ovat tulleet viime vuosina yhä suositummiksi kestävämmiksi ja edullisemmiksi vaihtoehdoiksi luonnollisille jalokiville. Tässä blogikirjoituksessa tutkimme, kuinka moissanite vertautuu muihin laboratorioissa luotuihin helmiin ja mitä tulee ottaa huomioon valittaessa niiden välillä.

  1. Moissanite: Moissanite on laboratoriossa luotu piikarbidista valmistettu jalokivi. Se tunnetaan korkeasta taitekertoimestaan, joka antaa sille enemmän tulta ja loistoa kuin timantti. Moissaniitilla on myös suurempi dispersio kuin timantilla, mikä tarkoittaa, että siinä on enemmän sateenkaaren värisiä valon välähdyksiä. Se on edullinen vaihtoehto timantille, ja sen Mohs-kovuus on 9,25, joten se on kestävä vaihtoehto koruille.

  2. Cubic Zirkonia: Cubic Zirkonia on laboratoriossa luotu jalokivi, joka on valmistettu zirkoniumoksidista. Se tunnetaan korkeasta taitekertoimestaan, mikä antaa sille enemmän tulta ja loistoa kuin timantille. Kuutiozirkonia on myös edullisempi kuin timantti, mutta se ei ole yhtä kovaa kuin moissaniitti tai timantti.

  3. Laboratoriossa kasvatetut timantit: Laboratoriossa kasvatetut timantit luodaan valvotuissa olosuhteissa laboratoriossa. Ne ovat identtisiä luonnontimanttien kanssa kemiallisen koostumuksen ja fysikaalisten ominaisuuksien suhteen. Ne ovat ympäristöystävällinen ja eettinen vaihtoehto luonnontimanteille.

Kun valitset näiden laboratoriossa luotujen jalokivien välillä, on tärkeää ottaa huomioon jalokiven käyttötarkoitus ja henkilökohtainen mieltymys. Moissaniitti ja kuutiozirkonia ovat loistavia vaihtoehtoja niille, jotka etsivät edullista ja kestävää jalokiveä, kun taas laboratoriossa kasvatetut timantit ovat kalliimpia, mutta ympäristöystävällisempiä ja eettisiä vaihtoehtoja niille, jotka etsivät timanttivaihtoehtoa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Moissanite on laboratoriossa luotu jalokivi, joka on kestävyyden, taitekertoimen ja dispersion suhteen suotuisa verrattuna muihin laboratorioissa luotuihin jalokiviin, kuten kuutioon zirkoniumoksidiin ja laboratoriossa kasvatettuihin timantteihin. Moissanite ja laboratoriossa kasvatetut timantit ovat molemmat ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, koska ne on valmistettu laboratoriossa, kun taas kuutiozirkonia on edullinen vaihtoehto.

Takaisin blogiin
1 / 3